Alimentație sănătoasă Frumusețe Slăbit

10 sfaturi pentru o viață bună

Viață sănătoasă
Stil de viață sănătos

10 sfaturi pentru o viață bună. Simple, rapide, eficiente!

1. Mănâncă o varietate de alimente
2. Bazează-ți dieta pe o mulțime de alimente bogate în carbohidrați
3. Înlocuiește grăsimea saturată cu cea nesaturată
4. Consumă multe fructe și legume
5. Redu aportul de sare și zahăr
6. Mănâncă regulat
7. Bea multe lichide
8. Menține o greutate corporală sănătoasă
9. Apucă-te de sport
10. Începe acum!

Viața bună e chiar sub nasul tău

Pentru o sănătate și, implicit, viață bună, ai nevoie de mai mult de 40 de nutrienți diferiți și niciun singur aliment nu îi poate furniza pe toți. Un prânz cu conținut ridicat de grăsimi ar putea fi urmat de o cină cu conținut scăzut de grăsimi. Consumul de pește de 2-3 ori pe săptămână va contribui la aportul corect de grăsimi nesaturate.

Când gătești, ar trebui să fieri sau coci în loc să prăjești. Fructele și legumele sunt printre cele mai importante alimente pentru a oferi suficiente vitamine, minerale și fibre. Ar trebui să mânânci cel puțin 5 fructe pe zi.

Redu aportul de sare și zahăr. La cumpărături, alege produse cu un conținut mai redus de sodiu. La gătit, sarea poate fi înlocuită cu condimente, crescând varietatea de arome și gusturi. Când mănânci, nu ține sarea pe masă pentru a nu fi tentat să adaugi.

Bea cel puțin 1,5 litri de lichide pe zi! Sau mai mult, dacă este foarte cald sau ești activ fizic.

Începe acum! Și continuă să faci treptat schimbări. Schimbările treptate în stilul de viață sunt mai ușor de întreținut decât modificările majore introduse toate simultan. Timp de trei zile, poți să notezi alimentele și băuturile pe care le consumi pe parcursul zilei și cantitatea de mișcare pe care ai făcut-o. Nu va fi dificil să găsești unde e loc de îmbunătățiri:

  • Sari peste micul dejun? Un bol mic de musli, o bucată de pâine sau fructe, ar putea ajuta încet să îl introduci în rutina ta.
  •  Prea puțină activitate fizică? Folosirea scărilor zilnic ar putea fi un început grozav de mișcare.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

17 Comentarii

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala