Boli și tratamente Copii Medicină alternativă

CUM I-A SALVAT MIEREA VIAȚA LUI BOLDUR

ciobanesc mioritic

Boldur era numele unui ciobănesc mioritic superb, dar foarte dominator și uneori agresiv. Cea mai proastă decizie a vieții sale de câine-dominator a fost să iasă pe o poartă mecanismul electric defect. În ieșirea sa pe ulița satului s-a întâlnit cu o adolescentă care l-a privit nevinovată în ochi. Or în lumea cățeilor, puțini știu, privitul în ochi este un gest de sfidare. Rezultatul: Boldur al nostru a mușcat scurt antebrațul fetei, lăsând o urmă de colț adâncă de vreo trei centimetri și care – în mod normal – lasă semn pe viață.

Cum vindeci o rană nevindecabilă?

Părinții fetei au zis că nu vor ca Boldur să fie eutanasiat, dar au pus condiția ca fetei să nu-i rămână semn pe mână. Doar că rana era atât de adâncă, încât nu exista soluție pentru a evita crearea unei adâncituri urâte după cicatrizare. Norocul fetei și al lui Boldur a fost o doamnă doctor care urmase un curs de apiterapie și care a venit cu soluția: Puneți miere pe rană! Din 100 grame de miere și o linguriță de sare, s-a făcut un amestec din care era pusă o linguriță pe rană, în fiecare zi. Devenise un ritual zilnic: rana era curățară cu soluție de apă oxigenată, după care se pune cu grijă miere cu sare și se bandaja până a doua zi. După 24 de ore, procedura se relua.

De ce vindecă mierea estetic rănile?

Acest tratament menținea rana curată (nu s-a infectat niciodată!), dar în același timp o împiedica să se închidă prematur. În prima săptămână, nu era vizibil nici un progres sub aspectul regenerării țesuturilor, dar la control doamna doctor a zis că zona tratată arată bine și să continue tratamentul. Așa că stăpâna câinelui a tratat în continuare rana victimei cu miere. Și, în a doua săptămână, rana a început să scadă în adâncime. În a treia săptămână, adâncitura produsă de mușcătură a dispărut, pentru că țesuturile s-au regenerat complet. La începutul celei de a patra săptămâni s-a format un strat de piele, care cu timpul s-a regenerat și ea perfect, iar tratamentul a fost oprit.

Practic, mierea cu care a fost “astupată” zilnic rana deschisă, în prealabil dezinfectată, a cicatrizat estetic din trei motive:

  1. A prevenit infectarea rănii, chiar dacă după primele două zile de tratament cu medicamente clasice tindea să se infecteze puțin.
  2. A împiedicat închiderea rănii, ceea ce a permis țesutului distrus să se regenereze fără a fi cicatrizat prematur.
  3. A stimulat procesele de regenerare celulară, făcând ca acest proces de vindecare completă să se deruleze destul de rapid.

Scurt epilog

Până la urmă, din mușcătura puternică a ciobănescului mioritic a mai rămas pe mâna victimei o mică pată de pigmentație. Cu alte cuvinte, nu a rămas nici un semn, ceea ce a făcut ca dulăul să mai primească o șansă la viață.

Așadar, Boldur a scăpat de la moarte cu injecția letală, ceea ce i-a mai permis să trăiască mulți ani fericiți în curtea sa mare și plină de verdeață. Poate ar mai fi trăit și astăzi dacă stăpânii nu l-ar fi hrănit cu parizer pentru oameni. Parizerul plin de chimicale, consumat de oameni, este atât de toxic pentru căței, încât l-a otrăvit lent pe ciobănescul miortic. Dar despre această poveste tristă, a otrăvurilor pe care le mâncăm, vom mai vorbi în viitor.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

1 comentariu

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

  • Buna ziua! Am un caine labrador si de 2 luni ii cade parul ( mentionez ca o perii de 2 ori pe zi) . I-am dat la recomandare medicala diferite suplimente (pastile cu vitamine ) , dar degeaba. Ce altceva as putea face? Multumesc anticipat!

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala