Boli și tratamente Geriatrie

Cum ținem reumatismul și durerile articulare sub control

Vrei să elimini din viața ta episoadele de dureri și imobilitate articulară?  În acest articol vei afla informații importante, confirmate de studiile clinice, inclusiv din lumea plantelor.

Ce este de fapt reumatismul?

Sub denumirea de reumatism sunt cuprinse toate simptomele determinate de îmbătrânirea cartilajului articular. Cartilajul articular este o varietate de țesut conjunctiv care acoperă suprafețele osoase ce formează o articulație. Astfel oasele nu intră în contact direct, ci sunt conectate prin intermediul acestui cartilaj. Din păcate, mai ales o dată cu înaintarea în vârstă, deteriorarea țesutului conjunctiv – cartilajul articular – provoacă durere, rigiditate articulară, chiar imposibilitate de a ne mișca.

Ce provoacă deteriorarea țesutului articular?

Deteriorarea cartilajul se întâmplă, cum spuneam, odată cu îmbătrânirea organismului, accelerată de un stil de viață dezechilibrat.  Dar și supunerea țesutului articular la un stres crescut, cum ar fi expunerea la frig sau suprasolicitarea respectivei zone, determină această deteriorare. De aceea, de cele mai multe dăți, asociem durerile reumatice cu schimbările de vreme.

Poate fi prevenită deteriorarea țesutului articular?

Din fericirea, distrugerea structurii normale a cartilajului poate fi prevenită și chiar diminuată prin folosirea unor remediu natural cu efecte anti-oxidante, de blocare a proceselor degenerative. Cel mai studiat științific medicament natural are un nume tot mai celebru: TURMERICUL. Valorizată acum de știință, rizomul aceste plante, denumită științific Curcuma longa, este folosită mii de ani atât în medicina indiană și în cea chineză.

Care este secretul anti-îmbătrânire al Turmericului?

Rizomul aceste plante conține o substanță activă numită curcumină. Aceasta are o acțiune directă asupra proceselor inflamatorii. Mai mult, în lumina studiilor științifice, curcumina este printre cele mai puternice antiinflamatoare de pe Pământ. Dar nu doar curcumina și nu doar efectul antiinflamator este important. Studii dintr-o nouă ramură științifică, numită epigenetică, au arătat faptul că turmericul inactivează (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6557992/) genele care predispun organismul la afecțiuni din sfera degenerativă sau tumorală.

Un studiu despre efectul Turmericului împotriva reumatismului

Un studiu realizat în anul 2006, de către cercetătorul Kok Yong Chin, pe care îl puteți citit aici: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5036591/, relevă în mod obiectiv acțiunile fiziologice ale turmericului. De-a lungul etapelor de studiu ale medicinei moderne, turmericul și substanța activă găsită în acesta, curcuminul, au reprezentat fundamentele cercetărilor cu privire la ameliorarea și vindecarea durerilor articulare și cauzate de reumatism. Extractul natural de turmeric reprezintă unul dintre cele mai eficiente adjuvante ale problemelor articulare.

Cum se administrează Turmericului împotriva reumatismului

Din multitudinea de date științifice existente, reiese că este foarte importantă administrarea simultană a două forme de preparare a rizomului acestei plante:

  • extractul – este foarte bogat în curcumină, substanță cu efect antiinflamator, inclusiv la nivel articular.
  • pulvisul (sinonim cu pulbere) – conține principii active care inactivează anumite gene ce predispun la reumatism.

În comerțul nostru există capsule care conțin deopotrivă extracte și pulbere de turmeric, superioare ca eficiență. Aceste capsule se folosesc în cure ce durează între 30 și 90 de zile, de 2 ori pe an, cu precădere primăvara și toamna. Pentru persoanele care acuză dureri articulare constante, consumul de capsule cu turmeric este recomandat să fie constant și consecvent. Astfel aceste dureri se vor diminua în timp și agravarea lor va fi prevenită.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

Adaugă comentariu

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala