DE VERIFICAT

Apendicita

Durere abdominală
Apendicita

Apendicita este afecțiunea care se manifestă prin inflamația apendicelui și reprezintă o urgență chirurgicală. Procesul inflamator al apendicelui nu poate fi oprit cu medicație. Nu există alt tratament pentru această afecțiune decât cel chirurgical. Trebuie să știi că lipsa apendicelui nu afectează în niciun fel buna funcționare a organismului. De asemenea, dacă suferi de această afecțiune, este indicat să te prezinți imediat la doctor. Astfel, suferința ta va fi mai redusă și intervenția mai ușor de realizat.

Ce cauzează apendicita?

Cea mai frecventă cauza a apendicitei este obstrucția cavității organului din cauza unei proliferări limfatice stimulate bacterian sau din cauza unui mic corp străin. O altă cauză se poate pune pe seama geneticii. Dacă provii dintr-o familie în care mai multe persoane au avut această afecțiune, este posibil să ai o predispoziție genetică pentru apendicită.

Care sunt simptomele apendicitei?

Primul simptom care semnalizează apendicita este durerea din partea din dreapta jos a abdomenului. Alte semne includ pierderea apetitului, umflarea abdomenului, urinări dureroase, crampe severe, constipație sau diaree.
În cazul în care prezinți aceste simptome, solicită asistență medicală. Diagnosticul corect este important, cu atât mai mult cu cât simptomele apendicitei sunt similare cu ale altor infecțiuni. Pentru un tratament corespunzător este nevoie de un diagnostic corect. Pentru un diagnostic corect este nevoie de următoarele teste:
• examen abdominal pentru a detecta inflamația;
• test de urină pentru a exclude infecția tractului urinar;
• examen rectal;
• analize de sânge pentru a vedea dacă organismul luptă împotriva unei infecții.
Tratamentul standard al apendicitei este chirurgical și constă în operația numită apendicectomie. Anterior intervenției chirurgicale, sunt administrate antibiotice cu rol în combaterea peritonitei. De obicei, anestezia este generală, iar apendicele este eliminat prin incizie sau prin laparoscopie. Revenirea la ritmul obișnuit al activităților este de trei săptămâni. În cazul intervenției cu ajutorul laparoscopiei, incizia este mai mică, iar timpul de recuperare mai scurt.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

Adaugă comentariu

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala