DE VERIFICAT

Ce trebuie să știi despre alimentație

Ce trebuie să știi despre alimentație
Alimentație bună, viață calitativă

Ce trebuie să știi despre alimentație? Că o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați minimizează zaharurile și amidonul, înlocuindu-le cu alimente bogate în proteine ​​și grăsimi sănătoase. „Mâncare reală” înseamnă alegerea alimentelor la care oamenii au avut acces de-a lungul evoluției. Sunt evitate alimentele prelucrate, nefirești, cu substanțe chimice artificiale. Află mai multe despre ce este indicat să mănânci sau să eviți, pentru a te bucura de o stare bună de sănătate și o viață caliitativă.

Ce alimente să limitezi sau eviți complet

Zahăr: zahărul determină îngrășarea și este o cauză principală a unor boli precum obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare.

Uleiuri de semințe și vegetale: ulei de soia, ulei de porumb și altele. Acestea sunt grăsimi procesate cu o cantitate mare de acizi grași Omega-6, care sunt nocivi dacă sunt consumați în exces.

Grăsimi modificate chimic, care sunt extrem de rele pentru sănătate.

Îndulcitori artificiali: în ciuda faptului că sunt lipsiți de calorii, studiile observaționale arată o corelație cu obezitatea și bolile aferente. Dacă trebuie să folosești îndulcitori, alege Stevia.

Alimente puternic procesate: alimentele care sunt foarte prelucrate sunt de obicei sărace în nutrienți și bogate în substanțe chimice nesănătoase.

Alimente sănătoase

Ar trebui să mănânci alimente naturale, neprocesate, pe care oamenii sunt adaptați genetic să le consume. Cercetările arată că astfel de alimente sunt foarte bune pentru sănătate.

Carne: vită, miel, carne de porc, pui etc. Oamenii au mâncat carne de sute de mii de ani. Alege carnea neprocesată, mai ales dacă animalele au mâncat alimente naturale, precum iarba. Peștele este, de asemenea, grozav. Foarte sănătos, plin de acizi grași omega-3 și alți nutrienți. Ar trebui să mănânci pește (de preferință pește gras precum somonul) în fiecare săptămână.

Ouă: ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Gălbenușul este partea cea mai hrănitoare și mai sănătoasă.

Legume: conțin fibre și mulți nutrienți care sunt esențiali pentru organismul uman. Mănâncă legume în fiecare zi.

Fructe: Au un gust bun, sunt ușor de preparat și bogate în fibre și vitamina C. Sunt încă destul de bogate în zahăr, așa că mănâncă cu moderație dacă trebuie să slăbești.

Nuci și semințe: migdale, nuci, semințe de floarea soarelui etc. Bogat în diverse substanțe nutritive, dar foarte bogat în calorii. Mâncați cu moderație dacă trebuie să slăbești.

Cartofi: legumele rădăcinoase precum cartofii și cartofii dulci sunt sănătoase, dar sunt în continuare bogate în carbohidrați. Mănâncă cu moderație dacă trebuie să slăbești.

Produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi: brânză, smântână, unt, iaurt etc. Lactatele sunt bogate în grăsimi sănătoase și calciu, precum și vitamina K2.

Grăsimi și uleiuri: Alege uleiul de măsline, de nuci, unt, untură etc.

Ce trebuie să știi despre alimentație

Consumă cu moderație. Alimente din categoria „plăceri vinovate” se pot bucura din când în când de atenția ta. Dar nu face din consumul lor un obicei. Cantitatea zilnică necesară de carbohidrați variază de la individ la individ. Mulți oameni se simt cel mai bine consumând foarte puțini carbohidrați (sub 50 de grame), în timp ce alții mănâncă până la 150 de grame, ceea ce este în continuare o cantitate scăzută de carbohidrați. Alege întotdeauna alimente neprocesate. De asemenea, citește lista de ingrediente înainte să cumperi ceva. Vei fi surprins de cantitatea de „alimente sănătoase” care pot conține zahăr și alte ingrediente dăunătoare.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

Adaugă comentariu

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala