DE VERIFICAT

Cum să vorbești cu un medic?

Medic
Întrebări Esențiale în Raport cu Medicul

Tu știi cum să vorbești cu un medic?

Indiferent de motivul care vă aduce în cabinetul unui medic, mediul spitalicesc poate fi ultimul loc în care preferați să fiți. În rândurile următoare vă expunem o serie de întrebări pe care trebuie să le luați în considerare într-o interacțiune cu reprezentanții sistemului de sănătate.

Medic
Întrebări esențiale în raport cu un medic

Chiar dacă aveți de-a face cu o afecțiune gravă sau doar vă doriți să cunoașteți starea actuală de sănătate, cel mai probabil veți avea întrebări de adresat. Este absolut potrivit să puneți orice întrebare care vă preocupă. Dacă un medic răspunde nefavorabil sau nu răspunde la întrebarea unui pacient, medicul nu își face treaba.

Întrebări utile:

 • Care este cauza cea mai frecventă a ceea ce experimentez și care este cea mai gravă?
 • Știu că nu puteți fi sigur, dar ce credeți că este cel mai probabil să se întâmple?
 • Cine îmi gestionează îngrijirea?
 • Care este filozofia dumneavoastră generală de îngrijire?
 • Cum preferați să comunicăm?
 • La ce ar trebui să fiu atent?

Important de știut:

Dacă vrei să știi cum să vorbești cu un medic este important să te asiguri că așteptările și valorile tale se potrivesc cu modul în care te va trata medicul. Dacă aveți filozofii complet diferite despre modul în care ar trebui tratate lucrurile, cel mai probabil nu veți stabili o relație de încredere și este recomandat să optați pentru un alt medic.  

Dacă aveți de-a face cu o boală, asigurați-vă că recunoașteți semnele momentului în care starea dumneavoastră se înrăutățește. În acest fel puteți face o programare de urmărire dacă este necesar (sau, în caz contrar, evitați îngrijorarea inutilă și o vizită inutilă a medicului). 

De asemenea, trebuie să vă asigurați de modul în care cabinetul medicului comunică rezultatele testelor. Unele cabinete împărtășesc rezultate doar dacă există ceva greșit sau anormal, iar altele vor lua legătura indiferent de situație. Știind modul de operare al cabinetului, evitați crearea unor așteptări. 

Odată cu utilizarea sporită a platformelor de internet a fost influențat și modul în care cabinetele medicale comunică cu pacienții. Este util să stabiliți de la început modul de comunicare. Dacă sunteți o persoană care preferă apelurile telefonice, însă medicul dumneavoastră optează pentru o altă metodă de comunicare, este posibil ca relația să nu funcționeze.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

3 Comentarii

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

 • Bună ziua! Neuropatia diabetică nu are un tratament specific. Tratamentul neuropatiei diabetice se concentrează pe: întârzierea progresiei bolii; ameliorarea durerii; gestionarea complicațiilor și restabilirea funcției.

  Menținerea consecventă a zahărului din sânge într-un interval țintă poate ajuta la prevenirea sau întârzierea progresiei neuropatiei diabetice. De asemenea, poate chiar să îmbunătățească unele dintre simptomele pe care le aveți deja. Medicul dumneavoastră va determina cea mai bună gamă țintă pentru pacient pe baza mai multor factori, cum ar fi: vârsta; de cât timp s-a instalat diabetul zaharat; sănătatea pacientului generală; prezența altor afecțiuni medicale.

  Pentru mulți oameni care suferă de diabet, se recomandă următoarele nivelurile țintă ale zahărului din sânge:

  între 80 și 120 mg/dl pentru persoanele cu vârsta de 59 ani și cele mai tinere care nu au alte afecțiuni medicale;
  între 100 și 140 mg/dl pentru persoanele vârstnice peste 60 de ani sau cele care au alte afecțiuni medicale, cum ar fi afecțiuni cardiace, pulmonare sau renale.

  Pentru a ajuta la încetinirea leziunilor nervoase este recomandat să efectuați următoarele lucruri: urmați recomandările medicului dumneavoastră pentru o bună îngrijire a piciorului; țineți tensiunea arterială sub control; urmați un plan alimentar sănătos; faceți exerciții fizice;
  menținerea unei greutăți sănătoase; renunțați la fumat; evitați consumul de alcool.

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala