DE VERIFICAT

Haine din bumbac. De ce este recomandat să purtăm haine din bumbac?

Fibra de Bumbac
Haine de bumbac

În ceea ce privește hainele, prioritatea nu ar trebui să fie moda, ci confortul și sănătatea pielii. În ciuda faptului că tendința este de a alege haine în funcție de culoare, design, accesibilitate ca preț, dermatologii recomandă drept criteriu prioritar calitatea materialului din care sunt făcute.

De ce să alegem haine din bumbac?

În timpul verii, materiale recomandate sunt  bumbacul, inul sau cânepa. În vreme ce lâna, cașmirul sau mătasea sunt potrivite pentru restul anului.

Fibra de Bumbac
Haine de bumbac

 

Fibrele naturale au rol în protecția sănătății – vara, bumbacul absoarbe transpirația și oferă o senzație de răcoare. O altă calitatea a bumbacului este că ține praful la distanță, fiind hipoalergic. Pentru că apără pielea de eventualele alergii la materialele sintetice, nu ar trebui să reprezinte doar opțiunea persoanelor cu piele ușor iritabilă, ci a tuturor. 

Bumbacul organic

Bumbacul organic este produs prin metode și materiale care nu afectează mediul înconjurător. Pentru că este crescut fără fertilizatori sintetici, bumbacul organic protejează împotriva iritațiilor pielii. Materialele organice sunt recomandate și în ceea ce îi privește pe nou-născuți, pentru că lasă pielea să respire și combate alergiile.

Chiar dacă inul poate fi considerat un material rigid, el are un grad ridicat de absorbție și nu irită pielea. Hainele de cânepă sunt recomandate pe timpul verii, deoarece stopează pătrunderea ultravioletelor. La fel ca bumbacul, fibrele de cânepă au proprietăți antibacteriene.

Pentru că hainele de bumbac pot și ușor confundate cu cele de vâscoză, datorită similitudinii texturii, cele din urmă nu lasă pielea să respire și se electrizează.

Hainele realizate din fibre sintetice reprezintă un pericol pentru sănătate, întrucât sunt tratate cu substanțe chimice pentru a fi moi și ușor de spălat.

  • Așadar, evită fibrele sintetice – acrilul, poliesterul, vâscoza, acetatul de celuloză.
  • Asigură-te că verifici eticheta precizării tipului de fibre din care este confecționat produsul. 
  • Nu lăsa niciun astfel de material sintetic să pătrundă în garderoba ta. 

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

1 comentariu

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala