Frumusețe Geriatrie Medicină alternativă

5 uleiuri esențiale pentru frumusețea ta

Uleiuri esentiale pentru piele

Într-o lume în care aditivii chimici se găsesc peste tot, de la alimentele pe care le consumăm, până la cosmeticele pe care le folosim zi de zi, nu este de mirare că afecțiunile dermatologice au devenit mai frecvente. Pielea nu doar că este cel mai mare organ al corpului uman, ci și unul dintre cele mai sensibile. Când vine vorba despre sănătate, pielea este oglinda stării de sănătate a întregului organism. Așadar, pielea ta merită să fie răsfățată cu produse naturale și sigure precum uleiurile esențiale 100% naturale.

Iată 5 uleiuri esențiale care nu trebuie să lipsească din ritualurile tale de îngrijire a pielii:

  1. Salvia

Salvia este o plantă erbacee mediteraneană cu flori divers colorate, originară din sudul Europei. Deși a fost considerată timp de decenii un simplu condiment, studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat faptul că această plantă este un remediu natural excelent, având calități terapeutice atât asupra sistemului digestiv și nervos, cât și asupra pielii.

Salvia are proprietăți anti-aging, antioxidanții din această plantă reducând semnele de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și liniile fine de expresie. O infuzie de mușețel în care puneți o picătură de ulei esențial de salvie are darul de închide porii, de a diminua sensibilitatea alergică a pielii sensibile. De asemenea, uleiul esențial de salvie are efect tonic, mărind fermitatea pielii.

  1. Bergamota

Bergamota este un arbore care poate ajunge până la 10 metri înălțime. Planta a fost descoperită pentru prima dată în Italia, mai exact în Bergamo, de unde și numele. Bergamota a început să fie cunoscut în secolul XVII-lea, după ce mai mulți parfumieri din Franța au început să producă “apa regală”. Se știe că aroma acestei plante reduce stresul, anxietatea și induce o stare de bine. Pe lista cu proprietăți ale bergamotei putem adăuga și beneficiile pe care le are asupra pielii. Este un relaxant minunat, care reduce predispoziția către riduri. Aplicat seara, reduce iritația și contribuie la regenerarea pielii în urma arsurilor solare. În schimb, mare atenție!, odată ce aplicați bergamotă pe piele nu ieșiți la soare, pentru că poate avea efecte fotosensibilizante.

  1. Portocala

Uleiul esențial de portocală este unul dintre cele mai cunoscute uleiuri folosite în aromaterapie. Acesta a fost folosit timp de decenii ca remediu natural, în zone precum China, India, dar și în întreaga zonă mediteraneană. Uleiul esențial de portocală este produs din coaja fructului prin presare la rece. Uleiul esențial din coaja portocalei se amestecă în ulei vegetal (10 picături la o lingură) și se folosește ca soluție anticelulitică. 1-2 picături de ulei de portocal puse pe piele, intensifică circulația sanguină, diminuându-i paloarea, luptând contra efectelor frigului.  Uleiul de portocal este folosit și contra petelor închise pe piele.

  1. Lavanda

Dacă ai citit deja despre proprietățile lavandei, probabil știi despre efectele sale calmante și antiinflamatoare pe care i le poate oferi atât pielii, cât și întregului organism. Denumirea de lavandă vine de la cuvântul latin “lavare”, ce înseamnă a purifica. Ei bine, una dintre proprietățile uleiului esențial de lavandă este de a purifica pielea, dar și organismul. Această plantă calmează inflamația provocată de acnee, stimulează producția naturală de antioxidanți și oferă protecție împotriva factorilor externi, care pot fi dăunători pielii.

  1. Rozmarin

Rozmarinul este o specie de plante lemnoase, ce aparține familiei Lamiaceae. Frunzele rozmarinului sunt scurte, sub formă de ace, iar florile acestuia sunt albastre, albe sau roșii. Plantă originară din regiunile mediteraneene, a fost folosită de mii de ani în tratarea mai multor afecțiuni respiratorii, a răcelii și gripei. Pe lângă proprietățile vindecătoare pe care le are, uleiul esențial de rozmarin are numeroase beneficii și în înfrumusețare. Folosit pentru îngrijirea părului, rozmarinul ajută la o creștere mai rapidă a podoabei capilare, încetinind totodată procesul de cădere a părului. Mai mult decât atât, uleiul esențial de rozmarin este benefic și în îngrijirea tenului. Studii recente arată că proprietățile antiseptice pe care acest ulei le are, îl fac benefic în eforturile de eliminare a eczemelor, a dermatitei, dar și a acneei. Mai mult decât atât, uleiul esențial de rozmarin este benefic și în îngrijirea tenului. Persoanele afectate de pareze faciale pot beneficia de uimitoarele efecte ale rozmarinului asupra sistemului nervos.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

Adaugă comentariu

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala