Apicole Geriatrie Imunitate

EXTRACTUL HIDRIC DE PROPOLIS – MEDICAMENTUL APICOL DESPRE CARE NU AI AUZIT ÎNCĂ

Tehnologia actuală permite dizolvarea în apă a unor substanțe foarte puternice din propolis. Să aflăm în continuare uimitorul efect vindecător asupra oamenilor al acestor substanțe secretate de către albine!

Propolisul este rezultatul prelucrării anumitor rășini vegetale de către micile lucrătoare și, din cauza consistenței sale cleioase, a fost mult timp considerat a fi insolubil în apă. Totuși, la un moment dat, oamenii de știință au observat că, dacă propolisul este destul de fragmentat și lăsat în apă mai mult timp, apa preia o mare parte din principiile sale active. Acest extract de propolis în apă demineralizată, considerat bioactiv, poartă numele de propolis hidric.

De la viroze, la infecții bacteriene grave

Propolisul este folosit în medicina populară de mii de ani. De ce? Deoarece, așa cum medicina contemporană a demonstrat, are proprietăți bactericide, antivirale, antimicotice, antiinflamatorii, anestezice, analgezice, regeneratoare și antitoxice. Unele studii experimentale au arătat că propolisul are efecte benefice chiar și în lupta împotriva unor infecții bacteriene grave, cum ar fi tuberculoza. De asemenea, s-a demonstrat că are puternice efecte antifungice. Extractul hidric este eficient și în profilaxia și combaterea bacteriilor gram-negative.

Propolisul și imunitatea

Cercetările au condus și către concluzia că acest extract este de mare ajutor pentru reglarea sistemului imunitar, având un afect imunomodulator și micșorând șansele de a dezvolta infecții sau afecțiuni auto-imune. Acesta contribuie și la reducerea inflamațiilor și poate fi administrat inclusiv pacienților oncologici, tratați cu chimioterapie. Studii relativ recente au demonstrat și un efect anti-tumoral.

Cum folosim intern PROPOLISUL HIDRIC?

Doza uzuală recomandată de propolis hidric este de 20 de picături, de 3-6 ori pe zi. Aceasta se administrează pentru menținerea sănătății. Cantitatea poate fi crescută, la recomandarea unui terapeut, în cazul anumitor afecțiuni sau boli. Față de alte forme de prezentare, extractul hidric are avantajul că este foarte prietenos cu sistemul digestiv, fiind potrivit și pentru persoanele cu o toleranță scăzută la produsele apicole.

Cum administrăm intern PROPOLISUL HIDRIC?

Extractul hidric de propolis este folosit cu succes pentru restabilirea structurii timpanului, a conductului auditiv extern, a urechii medii. Fiind foarte bine tolerat pe mucoase, acest produs poate fi utilizat chiar și pentru probleme oculare. Studii-pilot uimitoare indică folosirea propolisului hidric pentru refacerea conjunctivei oculare și a corneei. Inclusiv sub formă de aplicații bucale sau pentru gargară poate fi folosit acest produs, util pentru ameliorarea respirației și a mirosului. Câte 1 picătură aplicată în fiecare nară ajută contra rinitelor, dar și a sinuzitelor.

La nivelul nasului și ochilor, poate produce o senzație de ușoară usturime dacă nu este izotonizat. Din fericire, pentru folosire pe mucoasa nazală și cea oculară s-a inventat și un propolis hidric izotonizat. Ce este acesta? Un extract în apă de propolis în care a fost adăugată clorură de sodiu până când atinge concentrația specifică a lacrimilor umane.

Care sunt dozele recomandate?

l  Pentru urechicate 2-3 picaturi, de 1-2 ori/zi; pentru probleme mai grave sau afecțiuni acute, se poate aplica mai des, pana la calmarea locală, ulterior reducându-se frecvența aplicării. Este de folos în otite, tumori ale urechii medii sau externe, perforații sau retracții ale timpanului etc.

2  Pentru ochi și/sau nas: cate 1 picătură, ori de câte ori de cate ori este nevoie; treptat, pe măsură ce simptomele se atenuează, se reduce frecvența. Este de folos în tratarea orjeletului, șalaziomului, retinopatiilor, conjunctivitelor, blefaritelor etc. În ceea ce privește afecțiunile nazale, produsul este benefic în cazul rinitelor, sinuzitelor, polipilor etc.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

Adaugă comentariu

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala