Să cunoaștem mai bine “doctorii” stupului:
Polenul, propolisul sau mierea sunt atestate de știință drept unele din cele mai puternice medicamente. Povestea din spatele lor, adică povestea albinelor, este însă cel puțin la fel de spectaculoasă ca și medicamentele pe care ele le produc. Iată, în continuare, câteva lucruri despre cele mai harnice și organizate ființe din lume.

Într-un an, un singur stup are la dispoziție între 20.000 și 60.000 de albine lucrătoare. Cât un oraș ceva mai mic. Albinele lucrătoare sunt femele cu organele de reproducere nedezvoltate şi toată viața lor este totalmente dedicată slujirii mătcilor, puietului și stupului pe ansamblu. Ele sunt exemplul perfect de solidaritate!

Este destul de cunoscut faptul că aceste insecte dezvoltă o energie enormă. De exemplu, când zboară, albinele lucrătoare au 12.000 bătăi din aripi pe minut. Iar într-o zi albina zboară mai multe ore, ceea ce duce la cumularea a milioane de bătăi de aripi. La un singur exemplar!

Bătăile aripilor albinelor nu sunt însă doar pentru zbor, ci și pentru crearea “aerului condiționat”. Cu ajutorul bătăilor de aripi, ele creează o temperatură optimă în stup, dar și prelucrează mierea. Nectarul cules din flori este depozitat în fagure și, cu ajutorul ventilație create de aripi, este deshidratat și transformat ulterior în miere crudă.

Mierea este considerată singurul aliment complet din lume. Cel puțin în cazul albinelor adulte, mierea susține viața independent de alte alimente. Aceasta este bogată în vitamine, glucide, antioxidanți și minerale. Unii cercetători susțin faptul că și ființa umană ar putea trăi o perioadă îndelungată doar cu miere. Totuși, nu există suficiente date clinice, așa că nu vă recomandăm să încercați!

Forma de hexagon a fagurilor este considerată, din punct de vedere structural, perfectă pentru păstrarea și depozitarea mierii și a polenului. Doar cu ajutorul acestei forme poate fi divizat spațiul în părți egale. Or divizarea egală a spațiului asigură condiții optime pentru o prelucrare uniformă a produselor stupului. Din acest motiv, albinele sunt considerate arhitecte geniale. Și tehnologi industriali la fel de geniali!

Mierea este, fără exagerare, pansamentul perfect. Greu de crezut, întrucât mulți o vedem strict ca aliment, dar ea fost folosită mult timp ca tratament pentru rănile de război. Aceasta, deoarece are proprietăți antibacteriene excepționale și previne infectarea și cangrenarea rănilor. Dacă ar fi luate în serios de către chirurgi sau de către medicii care tratează arsurile, aplicațiile cu miere ar putea vindeca estetic și ar putea salva multe vieți.
[…] INCREDIBILELE ALBINE! […]