Apicole Geriatrie Medicină alternativă

Miere albastră

Vindecare cu plante medicinale şi produse apicole

Miere albastră, ştiaţi că există? De curând, am văzut-o şi am gustat-o. Este 100% na­tu­rală şi are un potenţial vindecător fa­bulos. Şi nu este doar rezultatul muncii albinelor, ci şi al unui cercetător ştiinţific cu o experienţă enor­­mă în domeniul chimiei orga­nice, care i-a adău­gat în compoziţie o mul­ţi­me de extracte de plante me­dicinale. Mai exact, este vorba de d-na Ileana Telem­bici, de la firma APICOL­SCIENCE. În vârstă de 74 de ani, este do­vada vie a efi­cienţei tra­tamen­telor naturis­te, având o vioi­ciune fizică şi o minte tonică, pe care mulţi tineri ar invi­dia-o. Cu doam­na cercetător am intrat în­tr-un dialog fas­cinant despre vin­decarea cu plan­te medicinale şi produse ale stupului.

Miere albastră – Interviu cu doamna cercetător Ileana Telembici

– Stimată doamnă, în primul rând, vreau să vă felicit pentru mierea albastră, pe care tocmai am gustat-o. Văzându-i compo­ziţia, trebuie să re­cunosc că am fost intimidat de… complexitatea ei. Cum v-a venit ideea să produceţi ceva atât de inovator?

– “Mierea albastră”, cum îi spuneţi dvs., se numeşte de fapt APICOL 12 GAMMA. “Apicol” pentru că suportul său este mierea şi lăptişorul de matcă, şi “12”, pentru că acesta este numărul de in­gre­diente din miere. Cât despre “gamma”, lucrurile sunt mai complexe: Gamma este numele unor ra­dia­ţii electromagnetice foarte dăunătoare pentru organismul uman. Radiaţiile gamma sunt cele care au produs, prntre altele, explozia de cancere şi afec­ţiuni imunitare după accidentul de la Cernobîl.

– Să înţeleg că mierea albastră este un trata­ment contra bolilor produse de radiaţii?

– E mai mult decât atât! Iniţial a fost gândit ca un produs menit susţinerii pacienţilor cu boli grave de tipul cancerului, deficienţelor imunitare grave şi infecţiilor cronicizate, cu tulpini bacteriene re­zistente. Ulterior, ne-am dat seama că produsul poa­te acţiona sinergic cu medicaţia alopată, împo­tri­va bolilor grave. Colaborarea cu medicii ne ajută să obţinem rapid informaţii despre eficienţa produ­selor pe care le realizăm. Prima oară am văzut efec­tele lăptişorului de matcă, ale astragalusului şi ale tămâiei în miere, la un pacient cu tumoră intes­ti­nală recidivantă, care nu mai răspundea la chimio­terapie. După trei luni de cură cu această combi­naţie, asociată tratamentului de bază, boala a stag­nat. După alte trei luni, cancerul a intrat în remisie, iar acum, după trei ani, pacientul duce, practic, o viaţă normală.

– Cum aţi ajuns la o formulă atât de comple­xă, capabilă să asigure protecţie faţă de radiaţiile dăunătoare?

– APICOL 12 GAMMA s-a născut în urma unei întâlniri pline de învăţăminte cu doi cercetători – unul din India, altul din Germania. Ei erau angre­naţi într-un studiu-pilot cu un pigment albastru, extras din alge, pe care-l administrau unui grup de copii cu leucemie din Ucraina. Această ţară încă mai suferă după dezastrul nuclear de la Cernobîl şi, iniţial, autorităţile au aprobat tratarea copiilor cu acest extract de alge, iar efectele contra diferi­telor tipuri de leucemie, inclusiv unele considerate greu tratabile, au fost mai mult decât încurajatoare. Apoi a apărut ceva de neconceput: autorităţile au blocat studiul şi i-au dat afară din spital pe cei doi cercetători, fără nicio explicaţie. Când i-am întâl­nit, cei doi ne-au vorbit despre rezultatele cercetă­rilor lor impresionante. Ulterior, am adăugat pig­mentul albastru din alge în produsul nostru apicol. Rezultatul a fost această miere albastră, care ne-a depăşit şi nouă toate aşteptările!

– În afara cancerului şi a leucemiei, în ce afec­ţiuni mai este eficient APICOL 12 GAMMA?

– Practic, poate fi folosită în orice afecţiune în care este necesară regenerarea si potentarea pentru imunitate. Sfera sa de acţiune porneşte de la vindecarea rănilor şi recuperarea post-operatorie şi merge până la regenerarea endo­crină şi nervoasă. Există numeroase studii care arată că pigmentul albastru din alge şi lăptişorul de matcă sunt cei mai puternici stimulenţi cunoscuţi ai celulelor stem. Or, aceste celule stem sunt capa­bile să regenereze incredibil organismul. În sclero­za multiplă, de pildă, rezultatele sunt peste aştep­tări. La pacienţii la care boala s-a declanşat cu mulţi ani în urmă, calitatea vieţii creşte prin această sti­mulare. Curele succesive cu APICOL 12 GAMMA ajută pacientul să devină mai optimist, mai calm, îi îmbunătăţeşte coordonarea membrelor şi vorbi­rea, îi creşte tonusul muscular. La pacienţii cu de­but recent al sclerozei multiple, recuperarea poate fi şi de 100%, iar pe analiza imagistică apare regenerarea tecii de mielină!

Impresionant! API­COL 12 GAMMA are efecte şi în tratarea infecţiilor recidivante, cum ar fi cele urinare sau respiratorii?

– În acest context, trebuie să vă spun că APICOL 12 GAMMA este doar unul dintre cele peste o sută de produse apifitoterapeutice pe care le avem în diferite stadii de omo­logare şi producţie. Con­tra infecţiilor bacteriene re­zistente noi recoman­dăm aso­cierea la tratamentul medicamentos pre­scris de medic a unui produs pe bază de păstură, lăptişor de matcă şi plante cu pigmenţi roşii. Puteţi să-i spuneţi miere roşie, pentru că are o nuanţă pu­ternică roşie violacee. Pe piaţă o găsiţi sub numele de APICOL 7 ALPHA. Mierea roşie potenţează ac­ţiunea anti­bioticelor folosite contra infecţiilor uri­nare sau respiratorii. După o cură de trei luni cu APICOL 7 ALPHA, imunitatea generală creşte, la fel şi rezis­tenţa la orice fel de infecţie.

– APICOL 7 ALPHA este eficient şi împotriva răcelilor, care mai nou apar în toate anotim­pu­rile?

– Da, dar contra răcelii uşoare, eu recomand re­medii mai simple, cum ar fi propolisul în miere, care, înghiţit foarte lent, în doze repetate, elimină durerile şi infecţia în gât. Dacă se ajunge şi la tuse ori dificultate în respiraţie, atunci este recomandat produsul RESPIRATOR, care conţine extract de pin în miere, foarte eficient contra catarului respi­rator şi a tusei.

– Ce produse apicole recomandaţi în cazul in­somniei, care cunoaşte o răspândire tot mai mare în ultimele decenii?

– În cazul tulburărilor de somn, cum ar fi difi­cultatea în adormire sau trezirile nocturne frec­ven­te, noi vorbim de aşa-numita reconstrucţie a som­nu­lui. Foarte mulţi oameni ne cer “ceva în miere” ca să poată dormi. Celor mai mulţi le-am reco­man­dat APICOL 12 GAMMA, foarte eficient pen­tru re­generarea nervoasă, dar după câteva zile s-au în­tors dezamăgiţi. De ce? Pentru că cei mai mulţi pa­cienţi cu insomnie îşi creează aşteptarea falsă ca un produs naturist să acţioneze precum unul alopat: sedându-i rapid şi făcându-i să cadă într-un somn letargic. Ei bine, produsele apicole sunt somnifere mult mai bune, pentru că ele ajută la aşa-numita re­construcţie a somnului, doar că nu acţionează in­stantaneu. Pentru că actul de a dormi este mult mai complex decât ar părea, necesitând reacţii bio­chi­mice la nivelul creierului care se reglează în timp.

– Şi are răbdare un pacient cu insomnie să-şi reconstruiască somnul când el este disperat după odihnă?

– Până la urmă da, pentru că… nu are de ales. Îmi vine în minte cazul unei doamne care suferea de insomnie de 20 de ani. Luase, de-a lungul tim­pu­lui, toate somniferele imaginabile. Multe nu func­ţionau deloc, altele o ajutau la început, apoi fie îşi pierdeau eficienţa, fie îi creau stări de ameţeală, lipsă de concentrare, letargie. A luat o versiune mai veche a APICOL 12 GAMMA, iar după o lună, reuşea să nu se mai trezească atât de des noaptea. În a treia lună de cură, a reuşit pentru prima oară să doarmă 10 ore neîntrerupte. În glumă, ne-a în­tre­bat dacă putem să-i dăm şi ceva care să o tre­zească…

– Există produse apicole efi­ciente şi pentru tulburările de premenopauză şi post-me­nopauză?

– Depinde de momentul în care se începe tratamentul. Da­că nu există afecţiuni grave deja instalate, varianta simplă şi eficientă este administrarea lăptişorului de matcă în miere cu concentraţie 30%. Două lin­gu­riţe din acest produs, admi­nis­trate zilnic, în cure de câte 3 luni, diminuează treptat frec­ven­ţa bufeurilor, a stărilor de nervozitate şi de depresie întâlnite în premeno­pau­ză. Acelaşi trata­ment, dar luat în timpul meno­pau­zei, duce la o îmbunătăţire extraordinară a calităţii vieţii. În plus, face – într-o anumită măsură – rever­sibile proce­sele de degradare specifice vâr­stei. To­tul este ca pa­cienta să aibă răbdare şi să fie consec­ventă, pen­tru că produsele apicole nu acţio­nea­ză la acest ni­vel în câteva zile sau săptămâni. În schimb, după câteva cure succesive, acţiunea întineritoare de reglaj hormonal şi nervos este ui­mitoare!

– O ultimă întrebare: care este secretul uimi­toarei dvs. energii, dar şi al creativităţii în dome­niul apiterapiei şi fitoterapiei?

– În primul rând, faptul că muncesc! N-am ac­ceptat niciodată statutul de… pensionar! Îmi place enorm munca pe care o fac, îmi aduce bucurie şi mă întinereşte, deopotrivă. Apoi, trebuie să recu­nosc că sunt cel mai mare consumator al produse­lor la crearea cărora particip!

Îi puteţi adresa întrebări d-nei cercetător ILEANA TELEMBICI sau puteţi comanda produsele menţionate în acest articol la tel. 0735.217.808 sau de pe site-ul: https://apicolscience.ro/produs/apicol12gamma/

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

2 Comentarii

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala