Boli și tratamente Imunitate Plante medicinale

Astragalus – secretul succesului contra COVID-19?

Vi se pare credibilă afirmația: “Plantele luptă foarte eficient contra COVID-19”? Mai degrabă pare fake-news sau reclamă ieftină, nu-i așa? Totuși, nu vă grăbiți să trageți o concluzie înainte să citiți informațiile, din surse verificate, care urmează. Reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, reputatul cercetător dr. Bruce Aylward, a uimit lumea, acum câteva săptămâni, cu afirmația: Dacă m-aș îmbolnăvi de Covid-19, aș vrea să fiu tratat în China . La momentul respectiv, părea un non-sens – Cum să vrei să fii tratat în țara în care s-a declanșat și propagat această nebunie?! Ei bine, lucrurile au luat, de la acea afirmație, o turnură uimitoare.

Cum vindeci un bătrân de…100 de ani infectat cu Coronavirus?

În prezent, China este singura țară care a demonstrat că poate ține sub control această epidemie. Acum, există în lume de nouă ori mai multe noi cazuri de COVID-19, în fiecare zi, decât în China. Apoi, rata vindecărilor în China este tot mai mare, chiar și în cazurile disperate. De curând, a făcut înconjurul planetei cazul unui bătrân de 100 de ani infectat cu COVID-19 și restabilit complet după două săptămâni de tratament. Ce s-a folosit în cazul său? Antivirale, plasmă sanguină și medicină tradițională chinezească, adică plante medicinale. La fel de impresionant este și cazul unui tânăr din Wuhan, grav afectat de Coronavirus și restabilit complet. Conform agenției France Press. Și acesta a fost tratat cu medicină tradițională, adică… plante.

ASTRAGALUS – numitorul comun din tratamentele anti-Coronavirus

De fapt, în tratamentul standard al infecției cu Coronavirus COVID-19 este inclusă medicația pe bază de plante, iar asta în zeci de mii de cazuri. Aceasta, deoarece China are o experiență mare în lupta cu un alt Coronavirus, numit SARS. Diferența din punct de vedere genetic între COVID-19 și SARS este de doar 2%. Adică 98% din genomul lor este comun, ceea ce face noul Coronavirus foarte sensibil la ceea ce distruge ruda sa apropiată. Iar experiența în lupta cu SARS, folosind diverse extracte vegetale, specifice acestei zone, este foarte mare. Există multe studii cu diferite formule, mai mult sau mai puțin complexe, ce demonstrează că extractele vegetale sunt decisive în lupta contra infecției cu Coronavirus. Iar numitorul comun la aceste formule este extractul din planta numită Astragalus (Astragalus membranaceus).

Cum se administrează ASTRAGALUS contra infecțiilor virale

Există nenumărate formule pe bază de Astragalus, administrate cu succes în diferite tipuri de viroze. Cercetarea științifică a stabilit că efectul antiviral al acestei plante se bazează pe niște substanțe numite polizaharide 7, cu efect asupra sistemului imunitar. Se folosesc extractele din Astragalus, standardizate în polizaharide, care măresc producția de leucocite din organism și le activează pe cele existente. Leucocitele sunt celule imunitare care distrug organismele virale ajunse în organism, împiedicându-le să se multiplice și să infecteze noi celule. Mai mult, Astragalus stimulează producția de interferon din organism. Aceasta, în condițiile în care interferonul distruge diferite microorganisme, precum virușii gripali, diferitele forme de Coronavirus, virusul herpetic etc.

Extractele de Astragalus Standardizate în polizaharide

Există diferite forme de extracte de astragalus, de la cele cu concentrație redusă, de 1:5, până la cele foarte concentrate, care ajung până la 50% polizaharide (https://life-bio.ro/produs/astragal-10-max-60-cps/). Evident, cu cât concentrația de polizaharide este mai ridicată, cu atât și efectul contra infecțiilor virale este mai mare. În medicina tradițională chineză, cel mai adesea Astragalus este administrat împreună cu o specie de Angelică (https://life-bio.ro/produs/astragal-10-max-60-cps/), cele două ingrediente potențându-și efectele.

Într-o altă combinație, pe bază de extract Astragalus, cu un raport uriaș de extracție (1:20), această plantă se regăsește alături de ingrediente apicole (https://www.dvrpharm.ro/collections/gama-telom-r/telom-r-capsule/products/telom-r-120-capsule/). Această gamă stimulează producția de telomeraze, enzime care determină întinerirea organismului, pornind de la nivel celular. Aceasta, în condițiile în care organismele îmbătrânite sunt cele mai afectate de COVID-19. Fără doar și poate, utilizarea de regenerante Telom-R, pe bază de Astragalus, nu poate fi decât benefică. Cât despre infecția cu Coronavirus, cea mai bună este prevenția, aplicând măsurile de igienă. Pe de altă parte, întărirea imunității nu poate fi neglijară, ea fiind cel puțin la fel de importantă. Iar extractele de Astragalus, bogate în polizaharide, par a fi cel mai important aliat în lupta imunității contra infecției cu Coronavirus.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

1 comentariu

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

  • Eu am luat mai demult la o raceala astragalus 4:1 si a avut super efect… luat in supradoza . Astea mai concentrate care se gasesc acum sigur sunt mult mai bune. Oricum eu am sarit sa -mi fac provizii si cu vitamina c naturala .. m-am ‘dotat’ si cu uleiuri volatile si o sa bag si telom-r dinasta … ca vad ca are si astragalus si laptisor de matca … Toate bune .. 😉

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala