Geriatrie Imunitate Plante medicinale

Uleiul de cătină și secretele sale

Secretul său? Un mix incredibil de substanțe active cu efect asupra sistemului imunitar, a ficatului, a sistemului cardiovascular. Prețioasele grăsimi extrase din cătină stimulează procesele de regenerare din organism, ajută în eliminarea celulelor care au suferit mutații.

Imunitate crescută – pentru a ne întări în luptă cu virusurile

Uleiul de cătină este printre cele mai vechi medicamente naturale folosite pentru prevenția infecțiilor. Conținutul ridicat de flavonoide, antioxidanți puternici, oferă uleiului de cătină calitatea de tonic al sistemului imunitar. În special în privință bolilor respiratorii, uleiul de cătină are efect puternic vindecător și de prevenție. De fapt uleiul de cătină este printre puținele remedii din lume care întărește toate cele 3 linii de apărare ale organismului: El întărește rezistența mucoaselor (respiratorii, oculare, gastrice etc.) la invazia microbilor. În același timp, stimulează celulele imunitare să distrugă, înainte de a se fixa pe celule, microorganismelor care s-au infiltrat organism. În fine, o dată ce anumite celule au fost infectate de viruși, bacterii sau alte microorganisme, acest ulei favorizează producția și eliberarea de anticorpi pentru anihilare invadatorilor.

Uleiul de cătină are efecte benefice în regenerarea pielii

Un studiu publicat în revista “Etnofarmacologie”, din Elveția, la Lausanne, demonstrează calitatea de regenerator al uleiului integral, presat la rece de cătină. În acest studiu se prezintă efectele fantastice pe care le are utilizarea uleiului de cătină în tratarea arsurilor. Dar regenerarea pielii nu este necesară doar în cazul arsurilor, după o anumită vârstă cu toții ne dorim o piele cu aspect cât mai tânăr. Cu uleiul de cătină acest lucru devine posibil! Acizii grași, Omega 3 și 7 din uleiul de cătină, protejează pielea prin producerea de colagen. Administrat constant, pe piele, acesta are efecte benefice și în reîntinerirea țesutului, ajutând la încetinirea îmbătrânirii pielii.

Prietenia dintre ficat și uleiul de cătină

Relația de prietenie dintre ficat și uleiul de cătină este cel mai recent dezvăluită într-un studiu clinic realizat de cercetătorul chinez X. Ze-Li Gao și publicat în revistă Gastroentrologie. Datorită grăsimilor sănătoase conținute, uleiul de cătină are un rol important în protejarea țesutului hepatic. Vitamină A și carotenoidele ajută, de asemenea, la protejarea celulelor hepatice. Într-un studiu realizat pe un număr redus de persoane diagnosticate cu steatoză nonalcoolică (ficat gras), participanților li s-au administrat 1,5 ml de ulei de cătină, de 3 ori pe zi, pe o perioadă de 30 de zile. La finalul experimentului, cercetătorii au descoperit că participanții aveau un nivel mult mai mic de trigliceride, în timp ce enzimele benefice au cunoscut o creștere. De asemenea, ficatul, mărit înainte de tratament, a cunoscut o scădere în volum, iar proporția nesănătoasă de țesut gras hepatic a scăzut.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

Adaugă comentariu

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala