DE VERIFICAT

Dieta Sănătoasă există? Sfaturi practice pentru un stil de viață sănătos

Alimentație Sănătoasă
Află ce Alimente trebuie să consumi

O dietă sănătoasă trebuie să conțină carbohidrați, calorii, fructe, legume. Factori precum vârstă, sex sau intensitatea activităților zilnice pot influența cantitatea sau frecvența consumului acestora.

Ești ceea ce mănânci

Opțiunea pentru alimente sănătoase este primul pas în calea către o dietă sănătoasă, însă dacă modul în care mâncarea este preparată nu este la fel de sănătoasă, toate proprietățile alimentelor, atât de necesare bunei funcționări a organismului, se vor pierde.

Alimentație Sănătoasă
dietă sănătoasă

Ce pui în coșul de cumpărături?

Iată ce nu ar trebui să lipsească niciodată din coșul tău de cumpărături:

  • Fructe și legume

Acestea asigură cantitatea necesară de fibre, vitamine și minerale. În plus, diversitatea metodelor în care pot fi preparte – salate, sucuri – facilitează consumul lor în orice context sau moment al zilei. 

  • Cereale

Cerealele contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv. Cel mai bun moment ca acestea să fie consumate este dimineața, când organismul are nevoie de carbohidrați pentru a alimenta mecanismul de digestie și a furniza energie. 

  • Proteine

Tonul, curcanul sau puiul constituie o sursă semnificativă de proteine. Acestea contribuie la o serie de beneficii, între care menținerea elasticității țesuturilor musculare, formarea masei musculare, precum și arderea grăsimilor și a caloriilor. 

  1. Reține că nu doar opțiunile alimentelor trebuie să fie sănătoase, ci și modul în care sunt preparate.
  2. Alege întotdeauna preapararea prin fierbere sau coacere în detrimentul prăjitului și asigură-te că incluzi vegetale sau fructe la fiecare masă sau gustare.
  3. De exemplu, adaugă legume  în omletă, fructe de pădure la terciul de ovăz, nuci sau semințe la salate și sucuri naturale din fructe.
  4. De asemenea, alege farfurii mici atunci când ești la masă și mănâncă doar până când ai atins senzația de sațietate. Astfel, vei evita excesul de mâncare – nociv atât pentru propriul organism, cât și pentru mediu, în general.
  5. Respectă mesele principale ale zilei și acordă importanță fiecăreia.
  6. Nu te lăsa distras de televizor sau telefon, fii atent la masticație și conștientizează importanța alimentației sănătoase pentru o viață calitativă.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

27 Comentarii

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala