Medicină alternativă Plante medicinale Slăbit

Celulita – o problemă?

Da, celulita este o problemă, deopotrivă estetică și de sănătate. Aproape 90% dintre femei se luptă cu celulita sau vergeturile. Și lupta aceasta nu este ușoară! Dar poate fi câștigată, știind câteva lucruri esențiale:

Ce este celulita?

Este o problemă subcutanată ce dă pielii cunoscutul aspect de „coajă de portocală”. De fapt, țesutul adipos subcutanat (grăsimea) se inflamează la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor. Și așa apare inestetica și descurajanta celulită, inamicul nr. 1 al sedentarilor.

Care sunt cauzele apariției celulitei?

Cauza principală a celulitei este deteriorarea țesutului conjuctiv care intră în contact și leagă pielea de masa musculară. Apoi, țesutul gras în exces și retenția de apă în țesuturi amplifică această problemă. Suprafața neuniformă, caracteristică celulitei, este mult mai întâlnită în rândul femeilor decât la bărbați. De asemenea, o dată cu înaintarea în vârstă, celulita este mai des întâlnită, deoarece pielea începe să își piardă din elasticitate. Și sedentarismul, sarcina, obezitatea sau chiar fumatul conduc la apariția celulitei.

Detoxul cheia către eliminarea celulitei

Eliminarea apei în exces și a deșeurilor de metabolism, din celulele țesutului gras, constituie primul pas pentru rezolvarea acestei probleme. Mai exact, avem nevoie de o detoxifiere a organismului. Or ficatul, rinichii și sistemul limfatic sunt cele care se ocupă în principal de detoxifiere. Așa că, teoretic cel puțin, organismul nostru este bine echipat pentru a elimina singur reziduurile nedorite din corp și a elimina această inflamație subcutanată.

Drenaj limfatic = dispariția celulitei?

Limfa este un lichid transparent, incolor care servește ca mijloc de transport pentru sistemul limfatic. Aceasta se deplasează, printre celule, țesuturi și organe pe o „stradă” limfatică, formată din capilare superficiale speciale, localizate la suprafața pielii. Apariția celulitei este un semn că sistemul tău limfatic este într-o anumită măsură blocat. Ca atare, pentru tratarea celulitei trebuie să oferim o atenție sporită sistemului limfatic, accelerând procesele la acest nivel. Cu alte cuvinte, avem nevoie de: DRENAJ LIMFATIC. Cum se face drenajul limfatic? Prin administrarea unor plante medicinale, prin exercițiu fizic și prin masaj.

Drenajul limfatic cu plante medicinale 

Iată câteva extracte naturale care administrate intern ajută în combaterea celulitei:

–        Alga numită Kelp (Fucus vesiculosus)

–        Brusturele (Arctium lappa) – în special rădăcina

–        Lămâie (Citrus limonium) – extract uscat din pulpă

La noi în țară, găsim așa-numitele capsule LIMFATIC-DREN, cu extract de Kelp, Lămâi și Brusture, care au un puternic efect de drenaj. Cel mai evident efect al acestei combinații este amplificarea procesului de eliminare al apei din țesuturi. După administrarea capsulelor cu aceste extracte este necesar să avem aproape o… toaletă, dar și destulă apă de băut. Aceasta, deoarece setea va fi direct proporțională cu diureza. Pe de altă parte, la persoanele cu o puternică retenție de apă în țesuturi, scăderile de greutate pot fi spectaculoase. Există cazuri în care s-au pierdut și 5 kilograme din greutatea corporală, în doar trei zile!

Drenajul limfatic cu exerciții fizice

Spre deosebire de sistemul circulator, care are drept pompă inima, sistemul limfatic nu are o asemenea pompă, ci se bazează pe mișcare făcută zilnic. Și, întrucât aproximativ 75% din populație este sedentară sau semi-sedentară, este explicabil de ce este atât de frecventă celulita. Ce fel de exerciții trebuie să facem pentru drenajul limfatic și pentru eliminarea celulite? Chiar mersul pe jos sau alergarea ajută foarte mult în acest sens. Cu cât efortul fizic este mai divers, cu atât și drenajul va fi mai bun. Înotul, sporturile cu mingea pe echipe, tenisul sunt de asemenea foarte bune în acest sens. Totuși, în mod surprinzător, sportul nu este cele mai eficient mijloc pentru a scăpa de celulită, ci… masajul.

Eliminarea celulitei prin masaj

Există la noi în comerț un ulei de masaj, numit LIMFATIC-DREN. Este pe bază de arnică, brusture și uleiuri esențiale. Și are un efect foarte puternic contra celulitei. Singurul inconvenient: Masajul cu acest ulei trebuie făcut de măcar 3-4 ori pe săptămână, câte 20 de minute, pentru a avea efect. Acest ulei se întinde și pielea tratată se frământă energic, dar fără a produce durere!, pe zona afectată. Este bine ca masajul să fie concentrat doar pe 1-2 arii cu celulită, mai multe săptămâni, pentru a fi evidente rezultatele. Ce-i drept, după 3-5 săptămâni, efectele sunt evidente: aspectul de coajă de portocală dispare, pielea devine mai tonică, mai fermă și mai strălucitoare. Chiar și proporția de țesut adipos scade pe zona masată astfel.

https://www.unm.edu/~lkravitz/Article%20folder/cellulite2.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6232550/

Tags

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

Adaugă comentariu

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala