DE VERIFICAT

Atitudinea pozitivă

Atitudinea pozitivă
Cum să ajungi la atitudinea pozitivă

Atitudinea pozitivă are numeroase efecte benefice asupra creierului și asupra calității vieții, în general. Persoanele pozitive sunt mai fericite și au relații personale și sociale mai bune. Află mai multe în rândurile următoare despre cum îți poți dezvolta atitudinea pozitivă.

Cum ajungi la atitudinea pozitivă

  • Găsește punctul de vedere optimist într-o situație negativă – Una dintre cele mai simple și mai eficiente metode de a construi o perspectivă mai pozitivă constă în punerea unor întrebări utile cât mai des. Când te afli în ceea ce pare o situație negativă, pune-ți întrebări precum „Care este lucrul pozitiv sau bun în această situație? Care este oportunitatea din această situație?” Astfel de întrebări te fac să vezi partea plină a paharului.
  • Cultivă un mediu pozitiv – persoanele sau activitățile cu care alegi să îți ocupi timpul au un efect puternic asupra perspectivei tale. Pentru a putea rămâne pozitiv este esențial să ai influențe în viața ta care să te sprijine și să contribuie la evoluția ta. Așadar, filtrează cu atenție oamenii, lucrurile, activitățile, astfel încât să fie surse pozitive în viața ta.
  • Învață să primești critica într-un mod sănătos – Una dintre cele mai frecvente temeri este cea de critică. Critica poate veni de la oricine, sub mai multe forme. Cheia este să înveți să o abordezi într-un mod sănătos. În acest fel, teama ta va scădea și te va răni mai puțin dacă vei fi criticat.
  • Începe-ți ziua într-un mod pozitiv – De obicei, modul în care începi ziua dictează și tonul pentru restul zilei. Așa că fii atent la modul în care îți petreci diminețile. În loc să te grăbești și să alimentezi stresul, ia-o încet. Poartă conversații cu familia, ascultă muzică și nu uita de micul dejun.
  • Fii prezent – Când ești prezent și trăiești clipa atât cu trupul, cât și cu mintea, devine mult mai ușor să accesezi emoții pozitive. Mulți oameni fac greșeala de a se pierde în trecut sau în viitor. Gândul constant la eșecurile și greșelile din trecut atrage o atitudine pesimistă. Un mod simplu de a te reconecta cu momentul prezent este să te concentrezi doar asupra a ceea ce se întâmplă în jurul tău. Fă asta cu toate simțurile, chiar dacă este preț de câteva secunde. Vezi. Ascultă. Miroase.

Intreaba Medicul

Intreaba Medicul, prima revista online care ofera consultatii online gratuite. Prezentam in articole inovatii din medicina si medicina naturista, sfaturi despre tratamente si preventie.

Adaugă comentariu

Apasă aici pentru a adăuga un comentariu

Întreabă Medicul


Promotie Anti-Raceala