Gustările dintre mese reprezintă o plăcere pentru majoritatea oamenilor. Cum nu este un secret faptul că alimentația influențează calitatea vieții și sănătatea, rândurile următoare prezintă sugestii sănătoase de gustări. Aşadar, iată selecția noastră de 4 reţete ideale pentru a îți oferi energie și nutrienții necesari.
Gustările recomandate
- Budincă de chia
Ingrediente: 250 ml de lapte sau băutură vegetală din orez, migdale sau preferința ta, jumătate de cană de seminţe de chia, esență, pudră sau păstăi de vanilie
Mod de preparare: Budinca se poate pregăti cu o noapte înainte de a fi consumată sau pe loc. Ingredientele se mixează într-un blender.
Ingrediente: avocado, ceapă (cea roşie este mai gustoasă), roşii, ulei de măsline, sare, piper, suc de lămâie
Mod de preparare: Avocado se mărunţeşte, iar roșiile și ceapa se taie fin. Se amestecă toate ingredientele și se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper și sucul de lămâie sau lime. Guacamole se poate consuma pe pâine integrală sau alături de oricare preferință de-a ta, atât timp cât este sănătoasă.
- Clătite
Ingrediente: o banană, 3 linguri de fulgi de ovăz, un ou
Mod de preparare: Alege o banană coaptă, pentru a o putea pasa mai ușor. În urma pasării manuale cu furculița, adaugă fulgii de ovăz şi oul. Se amestecă bine toate ingredientele. Apoi, se pun pe foc într-o tigaie antiaderentă şi se întorc pe ambele părţi.
- Omletă din albuș cu ciuperci
Ingrediente: câteva ciuperci, albuşul unui ou, condimente
Mod de preparare: Ciupercilor li se dă înlătură coaja. Din albuş şi condimente se preapară o omletă care va umple ciupercile. Se vor pune la cuptor într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la foc mediu, până când devin aurii.
Sănătatea începe din farfurie
Pentru că de alimentație depinde starea ta de sănătate, ia deciziile corecte când vine vorba de mâncare. Până să ajungi la frecvența corespunzătoare de alimentație (3 mese principale și 2-3 gustări pe zi), asigură-te că toate mesele tale înseamnă alegeri sănătoase. Treptat, vei ajunge să mănânci cât și ce trebuie.
Adaugă comentariu